Ce setări îi facem imprimantei când plecăm în vacanță?

Deși majoritatea dintre noi nu ne inchidem telefonul când plecăm in vacanță, sigur lăsăm calculatorul și imprimanta la birou.
Foarte probabil să ne întrebăm ce am putea face pentru a asigura funcționarea ei la întoarcerea noastră.
E foarte simplu!

De bază: NU DECONECTA IMPRIMANTA DE LA ALIMENTAREA CU ENERGIE

Tehnologia inkjet Optiprint folosește de 10 ori mai puțină energie prin comparație cu imprimantele laser. În momentul printării, încălzirea cernelii nu e necesară, imprimanta utilizând presiunea pe elementul piezo, care se mișcă înainte și înapoi, pulverizând cerneala în exteriorul capului de imprimare (Igor Miličević, Departamentul de Dezvoltare Optiprint).

Când pleci în vacanță îți recomandăm să nu deconectezi imprimanta de la sursa de energie electrică. După 15 minute de pauză, imprimantele Optiprint intră în modul sleep, ceea ce permite economisirea energiei electrice. În medie în modul sleep, imprimanta folosește de 10 ori mai puțină energie prin comparație cu momentele când e activă (Igor Miličević, Departamentul de Dezvoltare Optiprint).

Îți recomandăm să lași deci imprimanta în priză, întrucât tehnologia folosită de noi e ecologică (își reglează singură consumul de energie în funcție de gradul de utilizare). Pentru a asigura calitatea printării, imprimanta se auto resetează periodic. Astfel, imprimanta își menține calitatea operării, astfel că atunci când ești înapoi după vacanță te poți bucura de aceeași calitate a imprimării ca înainte de a pleca (Igor Miličević, Departamentul de Dezvoltare Optiprint).

În plus: PRINT TEST sau RUN DEVICE STATUS REPORT

Oricum, dacă unul dintre angajați e la birou în timpul vacanței e dezirabil să lași imprimanta în modul pornit. Imprimanta va printa un număr minim de pagini test. Alternativ, selectează opțiunea Test Print și asigură-te de buna conexiune a cartușului fără sfârșit.

Printarea paginii de test
– Multifuncționala Optiprint- Pe ecranul multifuncționalei selectați „Configurare”, apoi „Rapoarte” și apoi „Raport calitate imprimare”

Echipa Optiprint e întotdeauna aici pentru tine

Dacă ai orice fel de problemă în ceea ce privește printarea sau copierea după reîntoarcerea din vacanță, sună-ne!

Dacă ai orice problemă legată, sună-ne +40 774 022 040 (București), +40 724 275 888 (Prahova), +40 374 100 800 (Botosani) sau contactează-ne pe email: info.buc@optiprint.ro, info.ph@optiprint.ro, info.bt@optiprint.ro.