Alegerea celei mai bune imprimante pentru afacerea dvs. cu siguranță nu este o decizie ușoară. Având în vedere specificațiile tehnice complexe și zecile de modele disponibile, alegerea unui nou dispozitiv poate părea destul de complicată.

Cu siguranță este indicat să alegeți o imprimantă multifuncțională.

Imprimanta multifuncțională oferă imprimare, fotocopiere și scanare all-in-one și este cea mai bună soluție pentru majoritatea companiilor.

Dacă vreți să știți cum să alegeți cea mai bună imprimantă multifuncțională pentru afacerea dumneavoastră, următorul ghid este exact ceea ce aveți nevoie.

Criterii de alegere a imprimantei potrivite

  1. Aflați ce dimensiune de imprimantă este potrivită pentru spațiul dvs

Nu ar trebui să faceți greșeala de a alege o imprimantă care are dimensiunea greșită pentru biroul dvs. Înainte de a alege o imprimantă, gândiți-vă la locul unde va fi instalată și la modul în care dimensiunea sau locația imprimantei va afecta mobilitatea și productivitatea angajaților dvs.

Dacă alegerea unei imprimante mari înseamnă plasarea acesteia într-o locație incomodă, aceasta poate avea un impact negativ asupra eficienței sarcinilor care sunt de realizat la locul de muncă. Din fericire, imprimantele multifuncționale cu jet de cerneală vin în dimensiuni compacte, astfel încât nu ocupă mult spațiu în birou.

  1. Luați în considerare nevoile de zi cu zi ale biroului dvs

Imprimanta pe care o alegeți ar trebui să poată ține pasul cu fluxul de lucru zilnic. Dacă biroul dumneavoastră are nevoi mari de imprimare, o imprimantă multifuncțională este o alegere bună. Dacă biroul dvs. imprimă, copiază și scanează volume mari de documente zilnic, viteza mare a unei imprimante laser vă poate satisface nevoile. Dacă aveți nevoie să creați fotografii de înaltă calitate și să imprimați diferite formate de documente sau pe diferite tipuri de hârtie, o imprimantă cu jet de cerneală este o alegere mai bună.

Cât de mult imprimați este doar o prima întrebare care ar trebuie pusă. Ceea ce imprimați și câți angajați vor imprima de la fiecare unitate de imprimare sunt factori importanți de luat în considerare atunci când alegeți o imprimantă. Mai jos sunt câteva întrebări de bază pe care ar trebui să vi le le puneți:

– Ce funcții ale imprimantei utilizați? Majoritatea imprimantelor multifuncționale moderne nu sunt doar capabile să imprime, ci și să copieze, să trimită prin fax, să scaneze și să trimită documente prin e-mail, ceea ce ar trebui să luați în considerare.

– Ce fel de documente tipăriți cel mai des? Aveți nevoie de imprimare color în munca de zi cu zi sau este suficientă imprimarea alb-negru pentru dvs.?

– Doriți ca imprimanta dvs. să fie conectată în rețea între mai mulți angajați sau doar unul? Puteți economisi bani alegând o imprimantă de capacitate mai mare în loc să cumpărați mai multe imprimante individuale?

– Cât spațiu aveți pentru a lucra? Întreprinderile mici lucrează adesea în spații mici, așa că este important să știți că unele imprimante sunt pur și simplu mai mari decât altele.

  1. Evaluați ce funcții sunt esențiale

Luați în considerare ce caracteristici suplimentare se potrivesc cel mai bine fluxului dvs. de lucru de birou. Funcții precum imprimarea mobilă sau fără fir pot ajuta la îmbunătățirea productivității biroului dvs., dar sunt mai importante pentru unele companii decât pentru altele.

Pentru a vă ajuta să răspundeți la întrebările puse, v-am oferit o descriere de bază a imprimantelor multifuncționale pe care noi cei de la Optiprint le avem în portofoliu și am prezentat modele specifice pentru comparație.

Imprimante multifuncționale mai mici

Imprimantele multifuncționale mai mici sunt potrivite pentru întreprinderile mici și birourile de acasă. Aceste imprimante de mici dimensiuni ocupă puțin spațiu. Sunt ușor de utilizat și puternice și imprimă la rezoluție înaltă. Viteza de imprimare este medie pentru copiile alb-negru și puțin mai mică pentru imprimările color. De obicei, au o singură tavă de hârtie și puțin spațiu de intrare. Imprimantele de birou oferă opțiunea de imprimare și scanare față-verso. Acestea vă permit să trimiteți documente scanate prin e-mail și în folderul de rețea al computerului. O imprimantă mai mică este mai potrivită pentru până la cinci utilizatori.

Dispozitiv multifuncțional HP OfficeJet Pro 9010

Dispozitiv multifuncțional HP OfficeJet Pro 9010 (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Dispozitiv multifuncțional HP OfficeJet 8710 / HP OfficeJet Pro 9010

Dispozitivul HP 9010 este cel mai frecvent utilizat de către managerii independenți (PFA), microîntreprinderi și întreprinderile mici. Este folosit și de unitățile mai mici ale instituțiilor de învățământ, cum ar fi școlile și grădinițele mici.

  • Potrivit pentru: birouri mici.
  • Avantaje: conectivitate Wi-Fi, imprimare de calitate, fax, imprimare automată față-verso, alimentare automată a hârtiei pentru scanare și copiere.
  • Caracteristici: Imprimare/copiere/scanare.
  • Format și tehnologie: A4, inkjet.
  • Rezoluție de imprimare: 4.800 x 1.200 dpi.
  • Viteza de imprimare: până la 22 ppm (alb-negru) și 18 ppm (color).
  • Conexiune: USB, Wi-Fi, rețea.
  • Capacitate tavă de hârtie: 225 coli.
  • Opțiune de imprimare fără fir: da.

Imprimante multifuncționale mai mari

Imprimantele multifuncționale mai mari au dimensiuni mai voluminoase și cel puțin două tăvi de hârtie. Unele dintre ele oferă posibilitatea de a imprima pe diferite dimensiuni de hârtie (formate A3 și A4). Aceste imprimante multifuncționale sunt cunoscute pentru performanța lor crescută. Viteza de imprimare și scanare este mare și poate fi ușor comparată cu viteza de imprimare a copiatoarelor de mari dimensiuni (până la 55 de pagini pe minut). Dispozitivul multifuncțional oferă scanare și imprimare rapidă față-verso, precum și posibilitatea de a trimite prin e-mail documente scanate sau de a le salva într-un folder de rețea de computer. Imprimantele multifuncționale de birou au încorporate metode inteligente de captare și procesare a documentelor și oferă opțiuni avansate de securitate.

Mai multe stații de lucru pot fi conectate la o imprimantă multifuncțională mai mare (potrivit pentru până la opt utilizatori).

Dispozitiv multifuncțional HPPageWide Pro 477dw

Dispozitiv multifuncțional HPPageWide Pro 477dw (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Dispozitiv multifuncțional HP PageWide Pro 477dw

Imprimanta HP 477 este folosită cel mai adesea de întreprinderile mici și mijlocii care au nevoie de o imprimantă mai puternică și pun accent pe imprimare și scanare rapidă. Acestea sunt adesea întreprinderi cu activități de contabilitate, audit și impozitare, precum și firme de avocatură și companii de consultanță. În instituțiile de învățământ, HP 477 este utilizat de școlile primare și secundare.

  • Potrivit pentru: birouri mici, medii si mari.
  • Avantaje: imprimare și scanare rapidă, imprimare automată față-verso, Wi-Fi, alimentator automat de hârtie pentru scanare și copiere, două tăvi pentru hârtie.
  • Caracteristici: Imprimare/scanare/copiere/fax.
  • Format și tehnologie: A4, inkjet.
  • Rezoluție de imprimare: până la 2.400 x 1.200 dpi.
  • Viteza de imprimare: până la 55 ppm (alb-negru) și până la 21 ppm (color).
  • Conexiune: USB, rețea, Wi-Fi.
  • Capacitate tavă de hârtie: 500 de coli a doua tavă, 50 de coli prima tavă.
  • Opțiune de imprimare wireless: da.
Dispozitiv multifuncțional HP OfficeJet Pro 7740

Dispozitiv multifuncțional HP OfficeJet Pro 7740 (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Dispozitiv multifuncțional HP OfficeJet Pro 7740

Cel mai mare avantaj al imprimantei HP Pro 7740 este capacitatea de a copia în format A3. De această imprimantă beneficiază companiile care lucrează în domeniul arhitecturii, designului urban și tehnic, precum și companiile din domeniul ingineriei geodezice. Dintre instituțiile de învățământ, de modelul HP 7740 beneficiază în principal grădinițele.

  • Potrivit pentru: birouri de dimensiuni medii.
  • Avantaje: imprimare A4 și A3, imprimare fără margini, Wi-Fi, imprimare automată față-verso, alimentare automată a hârtiei pentru scanare și copiere.
  • Caracteristici: Imprimare/scanare/copiere/fax.
  • Format și tehnologie: A3, inkjet.
  • Rezoluție de imprimare: până la 4800 x 1200 dpi.
  • Viteza de imprimare: până la 22 ppm (alb/negru), până la 18 ppm (color).
  • Conexiune: USB 2.0, Wi-FI, rețea.
  • Capacitate tavă de hârtie: 250 de coli prima tavă, 250 de coli a doua tavă.
  • Opțiune de imprimare fără fir: da

Copiatoarele

Copiatoarele sunt folosite în birourile mai mari. Sunt dispozitive mari, independente, care ocupă mult spațiu în birou. Copiatoarele independente sunt aparate laser și oferă funcții mai puternice, cum ar fi imprimarea, copierea, scanarea documentelor, stocarea și trimiterea documentelor și trimiterea de fax.

Cel mai mare avantaj al copiatoarelor este că permit imprimarea pe diferite dimensiuni de hârtie. Copiatoarele au mai multe tăvi de hârtie și este posibilă imprimarea pe hârtie de dimensiuni A4 și A3 în același timp. De asemenea, au tăvi suplimentare pentru diferite dimensiuni de hârtie. Companiile folosesc copiatorul pentru imprimarea plicurilor, etichetelor, fluturașilor și materialelor promoționale.

La copiator pot fi conectate mai multe unități de lucru (până la opt utilizatori și mai mult).

Copiator Konica Minolta Bizhub C554/e

Copiator Konica Minolta Bizhub C554/e (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Copiator Konica Minolta Bizhub C554/e

Fotocopiatorul este cel mai frecvent utilizat de companiile mijlocii și mari care apreciază imprimarea laser și necesită setări suplimentare de imprimare. Acest tip de copiator este de obicei ales de companiile de construcții mai mari și de designeri mai mari. Dintre instituțiile de învățământ, este cel mai adesea ales de școli, care îl plasează în birourile consiliilor școlare.

  • Potrivit pentru: birouri medii și mari imprimare pe diferite dimensiuni de hârtie (plicuri, etichete, fluturași etc.)
  • Avantaje: Imprimare până la A3, imprimare fără margini, Wi-Fi, imprimare automată față-verso, alimentator automat de hârtie pentru scanare și copiere.
  • Caracteristici: Imprimare/scanare/copiere/fax.
  • Format și tehnologie: A3, A2, laser.
  • Rezoluție de imprimare: până la 4800 x 1200 dpi.
  • Viteza de imprimare: până la 55 ppm (alb/negru și color).
  • Conexiune: USB 2.0, rețea.
  • Capacitate tavă de hârtie: 500 de coli prima tavă, 500 de coli a doua tavă, 5000 de coli a treia tavă, 2500 de coli a patra tavă, 2500 de coli a cincea tavă.
  • Opțiune de imprimare fără fir: da

Alege dispozitivul potrivit pentru biroul tău!

Încă nu ești sigur ce imprimantă multifuncțională este potrivită pentru tine? Sunați consultanții de vânzări Optiprint care vă vor sfătui și vă vor ajuta să faceți alegerea corectă.

Mai multe despre serviciul Optiprint

La Optiprint puteți închiria imprimante și puteți face cu ușurință printuri color, copii ale documentelor și scanări. Închirierea este ușoară și vine sub formă de pachete Opti S, Opti M și Opti L. Utilizatorii aleg dintr-o gamă diversă de imprimante multifuncționale. Prețul lunar al pachetului este fix și include întreținerea imprimantei și suport tehnic. Datorită inovației cartuşului infinit de culoare, utilizatorii Optiprint imprimă color la prețul imprimatelor alb-negru.

Trei pași pentru calculul informativ al ofertei

Ești interesat de cât te-ar costa să închiriezi o imprimantă de la noi? Completați formularul și obțineți o ofertă informativă în doar trei pași.

Trei pași pentru calculul informativ al ofertei