Dezvoltare durabilă - Închiriere imprimante - Soluție ecologică - OPTIPRINT

Un mediu fericit cu o economie circulară.

Te-ai gândit vreodată care este amprenta ta de carbon? Cum rămâne cu amprenta de carbon a biroului tău? Ai putea să îmbunătățești ceva și să contribui la conservarea mediului? Cum rămâne cu alegerea partenerilor tăi de afaceri, transparența și contribuția lor la mediu?
Cu toții avem de ales. De asemenea, atunci când alegeți parteneri care lucrează pe principiul economiei circulare și al conservării resurselor naturale.

Economia circulară este o formă de producție și consum organizate în mod durabil, care se concentrează pe reducerea epuizării resurselor naturale. Economia circulară se bazează pe partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente pe cât posibil. Acest lucru prelungește durata de viață a produselor și reduce cantitatea de deșeuri. După ce produsul este consumat, componentele sunt recuperate și refolosite pe cât posibil, adăugând valoare.

Mai jos, vă prezentăm cele cinci principii ale economiei circulare pe care Optiptint se străduiește să le îndeplinească cât mai mult posibil. Vă încurajăm să contribuiți la conservarea mediului, străduindu-vă să fiți conștienți de mediu și luând alegeri responsabile.

Cinci aspecte ale economiei circulare în activitatea Optiprint

1. Reciclare: reutilizarea imprimantelor nefuncționale și a cartuşelor folosite în imprimantă

Gestionarea conștientă a deșeurilor este o responsabilitate pe care trebuie să o poarte toți oamenii de afaceri și toate companiile. Imprimantele vechi sunt clasificate drept deșeuri electronice (deșeuri de echipamente electrice și electronice, cum ar fi aparate IT, echipamente de telecomunicații, laptopuri și imprimante). Deșeurile electronice sunt sortate de către consumatori în funcție de componente, reciclate și procesate în materii prime care pot fi reutilizate pentru a produce alte materii prime de consum.

Cartușele folosite în imprimantă sunt clasificate drept deșeuri periculoase și sunt fabricate din metale rare, cum ar fi mangan, siliciu, crom și zinc. Pentru a profita la maximum de aceste metale rare, cartușele imprimantelor sunt cel mai bine reciclate în programe dedicate de reciclare a cartușelor. Componentele cartuşelor, materialele metalice şi plastice care pot fi reciclate sunt refolosite de producători şi returnate la unitatea de producţie. După ce sunt utilizate, sunt sortate corespunzător, fără ca deșeurile să afecteze mediul. Știați că până la 97% din cartușe pot fi reciclate? Citiți articolul despre procesul de reciclare a cartuşelor Optiprint.

Aveți grijă de mediu și sortați corespunzător deșeurile.

– Aveți o imprimantă care nu mai funcționează și nu știți ce să faceți cu ea? Nu aruncați niciodată imprimanta în containere mixte pentru deșeuri municipale. În schimb, lăsați-o la punctele de colectare a DEEE, care sunt unități de reciclare dedicate. Dacă nu sunteți sigur unde se află cel mai apropiat punct de colectare a deșeurilor electronice, găsiți directorul online de reciclare aici sau vizitați site-ul web al guvernului dumneavoastră pentru informații despre colectarea organizată a deșeurilor electronice.

– Dar cartuşele? Nu aruncați cartușele și tonerele vechi la gunoi, nu le lăsați la punctele de colectare ale companiilor municipale, alăturați-vă campaniei de colectare a cartușelor Optiprint și ajutați-ne să reducem impactul negativ asupra mediului.

Sfat: Când alegeți cartușe, asigurați-vă că nu puneți bandă de protecție pe duze, deoarece aceasta le va înfunda. Strângeți cartușele într-o cutie de carton sau un plic. Puneți tonerul uzat în cutie și asigurați-vă că nu este expus la lumină.

Cum funcționează reciclarea cartuşelor? Citiți-l aici.

2. Alegeți imprimante mai eficiente din punct de vedere energetic

Producătorii de imprimante se concentrează pe dezvoltarea de imprimante mai eficiente din punct de vedere energetic, mai ecologice. Un consum mai mic este posibil datorită opțiunii “standby” (funcția de repaus a imprimantei).

Știați că Imprimanta cu jet de cerneală pentru desktop consumă de obicei între 20 și 50 de wați la imprimare, în funcție de dimensiunea dispozitivului? Cu toate acestea, în modul de așteptare (standby), majoritatea imprimantelor folosesc doar aproximativ 5 până la 12 wați. Este important de reținut că imprimantele laser consumă mult mai multă energie: Imprimantele laser consumă între 500 și 1300 de wați de energie la imprimare și între 50 și 180 de wați în modul standby.

La Optiprint am comparat consumul de energie al diferitelor modele de imprimante. Pentru comparație, am folosit HP PageWide Pro 477dw, HP Office Jet Pro 8710 și HP OfficeJetPro 9010, care sunt cel mai frecvent închiriate de utilizatorii noștri. Având în vedere faptul că imprimantele laser consumă în medie de 10 ori mai multă energie decât imprimantele cu jet de cerneală asemănătoare (ca mărime), vă prezentăm mai jos un calcul interesant al consumului copiatoarelor mari, care nu este similar cu consumul imprimantelor cu jet de cerneală desktop.

De ce este o imprimantă cu jet de cerneală o soluție mai bună decât o imprimantă laser? Citiți-l aici.

3. Alegerea unei imprimante care utilizează sistemul Optiprint (cartuș continuu) sau cartușe reciclate

De cele mai multe ori volumul de imprimare la birou necesită o cantitate mare de cerneală și, prin urmare, un număr mare de cartușe. Cartușele uzate devin deșeuri periculoase care trebuie sortate corespunzător și aruncate în locurile special amenajate.

Soluțiile eficiente pentru a evita un număr mare de cartușe reziduale sunt folosirea cartușelor reciclate și utilizarea unui sistem cu o capacitate de cerneală mai mare. Cartușele reciclate sunt o soluție viabilă pentru utilizatorii care imprimă mai puțin. Utilizatorii care imprimă mai mult, în schimb, optează pentru un sistem care stochează o cantitate mare de cerneală și astfel tipărește un număr mai mare de pagini.

Reciclare: Optiprint folosește practica de reciclare și reutilizare a cartuşelor. Acest lucru reduce semnificativ cantitatea de deșeuri dăunătoare. Prelungim durata de viață a unui singur cartuş de până la trei ori (un cartuş care oferă 400 de imprimări oferă 1000 până la 1200 de imprimări cu utilizare repetată). În acest fel, prelungim durata de viață și utilitatea cartuşelor.

Inovația: Cea mai importantă inovație a Optiprint este cartuşul continuu de cerneală. Cartușul continuu de cerneală permite un volum de imprimare de până la 50 de ori mai mare pe dispozitiv decât poate realiza imprimanta cu cartușele standard. În ceea ce privește volumul de imprimare, acest lucru înseamnă între 40.000 și 50.000 de imprimări color fără reumplere.

În treisprezece ani, am economisit peste 5 milioane de cartușe cu soluții reciclate și cartușe continue. La Optiprint, ne străduim să respectăm principiile economiei circulare și pronind chiar de la ciclul de producție am identificat cea mai mare oportunitate de a reduce numărul de cartușe uzate și probabilitatea ca acestea să ajungă la gropile de gunoi.

4. Tehnologia de imprimare 3D pentru fabricarea materialelor auxiliare

Tehnologia de imprimare 3D a condus la o reînnoire a proceselor în industria de producție, deoarece imprimantele 3D ne oferă posibilitatea de a imprima piese de schimb și materiale auxiliare pe care le folosim în producție. Cu această tehnologie, timpul de producție al unui semifabricat sau al unui produs este scurtat și se economisește costul de achiziție a pieselor de schimb. Utilizarea tehnologiei de imprimare 3D este una dintre cele mai benefice soluții care crește competitivitatea producției.

La Optiprint, folosim imprimante 3D pentru a imprima o gamă întreagă de piese de schimb folosite la producerea cartuşului infinit. Tehnologia 3D este o alternativă durabilă în compania noastră, deoarece generează mult mai puține deșeuri. În acest fel, creștem eficiența organizării producției și reducem costurile în același timp.

5. Sistem wireless de imprimare

Imprimantele erau conectate înainte doar printr-un cablu USB, dar astăzi majoritatea imprimantelor moderne au conectivitate wireless (Wi-Fi). Conexiunea wireless oferă utilizatorilor multe avantaje. Imprimanta nu mai trebuie să fie lângă computer, dar utilizatorul poate trimite instrucțiuni către imprimantă din alte încăperi. De asemenea, mai mulți utilizatori se pot conecta la o singură imprimantă fără a fi nevoie să existe o conexiune prin cablu de fiecare dată. Utilizarea cablurilor intermediare este eliminată, reducând consumul de plastic și plăci de circuite.

Imprimantele sunt echipate cu scanere puternice și permit scanarea rapidă. Utilizatorii pot trimite prin e-mail documentele scanate, eliminând din nou necesitatea conectării dispozitivele prin cabluri intermediare. Am adăugat un sistem de documente (DMS) la opțiunea de scanare fără fir din Optiprint, permițând reducerea consumului de hârtie. Acest sistem este utilizat pentru gestionarea inteligentă a documentelor în companie iar avantajul este că este conectat la imprimanta Optiprint, ceea ce înseamnă că documentele scanate sunt capturate direct în DMS.

Sistemul de documente funcționează fără hârtie și, prin urmare, este mai ecologic.

La Optiprint, ne recunoaștem responsabilitatea față de mediu și ne străduim să devenim mai sustenabili cu fiecare pas. Am devenit membru al Alianței Naționale pentru Dezvoltarea unei Slovenii verzi și avansate din punct de vedere tehnologic, care lucrează pentru a promova o economie circulară inovatoare și dezvoltarea tehnologiilor verzi care servesc ca răspuns la provocările de mediu și energetice din Slovenia.

Responsabilitatea noastră față de mediu este evidențiată și de obținerea certificatului de mediu ISO 14001, Sistem de management de mediu.

Vrei și tu să devii sustenabil cu noi? Citiți conținutul Optiprint și informați-vă, separați-vă deșeurile în mod corespunzător și gândiți-vă la durabilitate înainte de a cumpăra produse noi.

Optiprint - Închiriere imprimante