Experții au prezis declinul sau dispariția industriei tipografice în urmă cu zeci de ani.

Probabil că i-ar surprinde, faptul că astăzi industria tipografică este încă o parte indispensabilă a fiecărei afaceri.

Este adevărat că progresele tehnologice au condus la dezvoltarea multor soluții care înlocuiesc parțial tipărirea, dar suntem departe de a le înlocui pe deplin.

Progresele tehnologice sunt evidente și în domeniul imprimantelor și al dispozitivelor multifuncționale. La Optiprint, cu propriile noastre inovații în domeniul tipăririi și gestionării documentelor, ne străduim să stabilim tendințe care fac ca munca pentru întreprinderile mici și mijlocii să funcționeze mai ușor și cu o eficiență sporită.

Portofoliul nostru de imprimante include atât imprimante simple, cât și dispozitive avansate multifuncționale sau copiatoare pentru un mediu de afaceri dinamic.

Cu toate acestea, multe companii și persoane fizice aleg astăzi să reducă imprimarea în companiile lor din motive de mediu, deoarece consideră că tipărirea este dăunătoare pentru un mediu.

Aici vă putem spune însă, că suntem cu un pas înaintea lor.

La Optiprint, am fost conștienți de importanța dezvoltării durabile și a abordării ecologice a imprimării încă de la început, care datează din 2009.

Sistemul nostru de cartușe auto-dezvoltat permite imprimantelor să furnizeze cerneală continuă, reducând drastic cantitatea de cartușe și tonere irosite.

 

Cartușele goale de la clienți le colectăm, iar departamentul nostru de fabricație le reumple și le pregătește pentru reutilizare.

„În acest fel, extindem durata de viață a cartușelor pe care majoritatea oamenilor le-ar arunca. Facem ca materialul consumabil să nu fie consumabil”, spune Gregor Kočar de la departamentul de dezvoltare.

Datorită acestei tehnici, Optiprint a economisit deja peste 3.820.000 de cartușe în 10 ani.

„Cu propria noastră dezvoltare, am creat o lume de imprimare ecologică a culorilor.”

Ce spuneți despre imprimarea hârtiei, puteți întreba? Producția și consumul de hârtie nu sunt dăunătoare pentru mediu?

Industria hârtiei a suferit, de asemenea, o schimbare majoră în ultimii ani, deoarece producătorii de hârtie și celuloză / celuloză sunt sub o presiune constantă din partea diferitelor părți interesate.

Cu câteva decenii în urmă, fabricile de hârtie erau considerate unul dintre cei mai mari poluanți ai apei. V-ar surprinde faptul că astăzi fabricile de hârtie contribuie pozitiv la mediul înconjurător?

Apa pe care o trag din râurile și lacurile din jur pentru producerea hârtiei, este returnată mult mai curată înapoi mediului înconjurător decât a fost extrasă.

În plus, producătorii de celuloză / celuloză folosesc multe alte măsuri pentru gestionarea durabilă a pădurilor.

Folosind hârtie certificată FSC sau PEFC, asigurați-vă că materialul necesar pentru producerea hârtiei este provocat într-o manieră durabilă de gestionare a pădurilor.

Aceasta înseamnă că regenerarea naturală sau artificială a pădurii se realizează după exploatarea forestieră, că pădurea nu are caracterul unei plantații, că nu se folosește pesticide în pădure, că pădurile sunt gestionate astfel încât să se păstreze habitatul plantelor și animalelor și pentru păstrarea biodiversității ecosistemelor.

Cert este că industria tipografică nu merge nicăieri pentru o perioadă. Până atunci, noi, și mulți alți producători, suntem aici și lucrăm din greu pentru ca industria tipografiei să fie cât mai ecologică, cu abordări durabile.